STROOM MEE MET JOUW VERLANGEN

Het is het verlangen dat verbonden is met het derde en vierde chakra. Het verlangen dat voortkomt uit de Ziel dat communiceert via het hart en nauw samenwerkt met de wil.
Wanneer je niet weet wat je wil, veel moeite doet om te zijn wie je wil zijn, te bereiken wat je wil of juist geen uiting durft te geven aan jouw verlangens, stroomt het niet.

In ieders hart leven zoveel mooie ideeën en persoonlijke verlangens. Het hart kan werkelijk branden van verlangen.
Toch kan het lastig voor je zijn om hiermee contact te maken, mee in verbinding te komen en om hier vervolgens uiting aan te geven.

Vaak zit hier zit angst op. Angst voor afwijzing, angst voor tekort. Angst om niet goed genoeg te zijn en vrees voor mislukking. Dus hou je je in, knijp je jezelf samen. Of doe je je uiterste best.

Dit herken je aan het lichaam dat helder met je communiceert dat je niet met de stroom meegaat. Het manifesteert zich in een strak getrokken gevoel rond je navel en borststreek. Een hoge ademhaling en een gespannen gevoel rond het middenrif.
Het is een overlevingsmechanisme.

Nog altijd reageren we met enige regelmaat vanuit dit mechanisme op situaties in het nu. Situaties die lijken op pijnlijke gebeurtenissen uit onze kindertijd waarin onze ouders/verzorgers ons niet gaven wat we nodig hadden. Omdat we als kind tegen dat besef werden beschermd, staat er een overlevingsmechanisme in ons op.

Sommigen van ons zijn als kind gaan geloven in hetgeen ons verteld is, legden ons erbij neer terwijl anderen juist in verzet gingen.
Hoe gekwetst het kind ook is geraakt dat je was, jij bent onschuldig. Dat was je toen, dat ben je nu. Nu als volwassene hoeven we niet langer onszelf te bewijzen noch te verdedigen, we hoeven de ander niet verantwoordelijk te blijven houden voor onze traumatische en pijnlijke ervaringen, ongeluk in het leven, het ontbreken van liefde en alle andere tekorten die we ervaren in ons leven.

Herinner je dit en je zult jezelf vrij maken en tevens de ander hiermee vrijpleiten. Daarbij kom je los van een levenslange beperking welke je jezelf hebt opgelegd.
Je kunt niet langer blijven streven naar iets wat je nooit gehad hebt en nooit meer kunt krijgen.
Zie in dat je nog steeds zo hunkert naar bevestiging, harmonie, samensmelting en onvoorwaardelijke liefde. Zie hoe oud deze onvervulde behoefte is.

Jij behoeft geen bevestiging.
Jij hoeft geen confrontaties uit de weg te gaan om de harmonie te bewaren. Of juist de strijd aan te gaan om alsnog te krijgen wat je zo nodig lijkt te hebben.
Jij behoeft geen samensmelting met de ander, die symbiose kan er enkel zijn geweest ooit tussen moeder en kind en wanneer je die bonding hebt moeten missen, dan doet dat ontzettend veel pijn maar je kunt niet blijven zoeken naar die ene, naar gelijkgestemden, zelfs niet naar jouw tweelingziel om dat gevoel van eenheid te ervaren. Het is de valse hoop die jou voort blijft stuwen.

Je zult je telkens buiten de groep voelen staan omdat je voorwaarden stelt. Voorwaarden aan de liefde. Voorwaarden aan de ander die jou het gevoel moet geven dat jij je  geaccepteerd voelt.
Jij hoeft helemaal niet geaccepteerd te worden, niemand hoeft jou te bevestigen. Je bent er toch? Niemand hoeft jou toestemming te geven om er te mogen zijn. Je bent er al!

Het idee dat ‘zij’ jou eerst moeten accepteren voordat jij helemaal jezelf kunt zijn, houdt je in een illusie van afgescheidenheid. Het houdt je klein. Waarbij jij je de rest van je leven jezelf in een hoekje houdt waar jij jezelf hebt neergezet en helemaal niet thuis hoort.

Het is tijd dat jij jezelf letterlijk gaat omarmen. Leg voor het slapen gaan beide handen op je buik. Leg ze met je handpalmen naar beneden zo net boven je navel. Voel de warmte, de koestering, de genegenheid en de compassie voor jezelf. Omarm jezelf. En voel hoeveel liefde jij jezelf te geven hebt, begin er maar mee, dat is alles wat je hoeft te doen.

Het element water helpt je helen. Neem een bad, zwem in de zee. Het water uit de baarmoeder heeft ons allen gedragen. Water heeft ons gedragen, gevoed en beschermd. Water heeft ons gewassen en gereinigd zoals een kind dat door moeder in bad word gedaan. Met alle liefde en aandacht.
De golven hebben onze kindsdelen gewiegd. Heen en weer, telkens hetzelfde ritme. Om ons te laten voelen dat élk einde een nieuw begin kent en het leven geen rechte lijn is maar een eeuwig voortdurend proces van komen en gaan.
Een nimmer eindigende cyclus.

Jij bent als water, jij bent als de zee. Laat je dragen door de zee en voel je ook gedragen. Laat je meevoeren met het geruis, laat je deinen op de golven, hoe hoog ze soms ook kunnen zijn in jouw leven. Weet dat je net als water bent, stroom mee en het stroomt voor jou. Met jou.

Dat is meegaan op de oneindige levensstroom en jij kunt die stroom opnieuw in gang zetten. Geef je over en stroom mee met jouw hartsverlangen!