EEN ADEMBENEMENDE ERVARING

Jaren geleden ontdekte ik de kracht van adem. Het was destijds mijn eigen adem die mij letterlijk de adem benam en ik leerde mijzelf meer ademruimte te geven. Daarnaast opende het nog meer mijn heldere vermogens en spirituele kanalen om werkelijk te zien en waar te nemen. De adem bracht mij veel, veel meer dan ik voor mogelijk had gehouden. Het liet mij tevens helder, direct en soms zelfs genadeloos het onderscheid voelen tussen mijn Ware zelf en de traumadelen opgeslagen in mijn cellen. Uiteindelijk is het mijn eigen adem geweest welke mij letterlijk nieuw leven in heeft geblazen.

Ik herinner mij een intense ademsessie tijdens mijn opleiding tot Breathwork Practitioner, waarbij ik zoals altijd hulp vroeg aan Spirit. Ditmaal leek het echter meer op smeken. Het verlangen om mijzelf te bevrijden was zó nadrukkelijk in mij aanwezig dat ik het kon voelen branden in mijn lijf.

Tijdens deze sessie had ik een ontmoeting met één van mijn Gidsen, Jezus Christus. Een ongelooflijke diepe spirituele ervaring!

Zijn verschijning was énorm, zijn aanwezigheid vulde de gehele ruimte.Terwijl tranen over mijn wangen stroomden, vroeg ik hoe ik als hem kon zijn. Ik verlangde zo naar zijn evenbeeld te zijn.

Mijn proces bestond uit vragen zoals hoe ik het Christusbewustzijn kon bereiken en ervaren, hoe tot vergeving over te kunnen gaan en hoe tot meer compassie en mededogen te komen. Mijn missie was mij inmiddels helder geworden, mijn roeping had ik gehoord en ik wilde maar één ding; volgen. Maar hoe?

Want hoe kon ik als de Grote Genezer zijn zolang ik nog werd geleid door mijn eigen lijden? Hoe kon ik een zuivere en heldere ziener zijn wanneer ik het lijden van de ander niet altijd herkende? Hoe kon ik mijn grootsheid ervaren wanneer ik nog altijd wist te handelen vanuit het kleine kind?  Hoe kon ik in godsnaam mijn overvloed delen wanneer ik nog altijd geloofde in het tekort dat ik heb ervaren? ”

Het antwoord op mijn vertwijfelingen kwam als een hevige brandende pijn rond mijn hartchakra. Als een olievlek verspreidde de snijdende pijn moeiteloos door mijn lichaam. Het voelde als een martelgang. Toch ademde ik door.
Terwijl ik mij langzaam aan over gaf aan de ondraaglijke fysiek aanwezige en energetische pijn, realiseerde ik mij dat er niets anders over bleef dan overgave. Mijn armen spreidden zich als vanzelf naast mijn lichaam, mijn handpalmen gericht naar boven. Ik vormde een kruis. En ik fluisterde:

” Wat er ook nodig is, ik ben bereid, ik geef mij over…”.

Exact op dat moment , in die overgave, verscheen Jezus Christus, de Grote Genezer, schuin boven mij. Hangend aan het kruis. Zijn lijf verscheurd door de ondraaglijke pijn.  Hij lijdt, net als ik, dacht ik.  Zachtjes ontsnapten de verlossende woorden, die overigens in het geheel niet in mijzelf opstonden, over mijn droge lippen naar buiten: ” Thy Will be Done…”. Hij sprak tot en via mij.

Dan, uit het niets, een onwaarschijnlijk groot wit helder licht recht boven mijn hoofd. Als een brede laserstraal doorboort het diep mijn hart. Pijnloos. Alles ineens volkomen pijnloos.  Verbaasd vroeg ik me af waarom ik dat raampje boven de deur niet eerder opgemerkt had. Maar er is helemaal geen raampje…..

Wanneer mijn hart gevuld is met dit overweldigende Licht, stroomt het letterlijk over. Ik word het Licht, ben het Licht, het Licht is mij. Het is het meest zuivere en pure Licht dat ik ooit gezien en ervaren heb.  Terwijl ik mijn armen omhoog breng, mijn handpalmen naar boven gedraaid, worden ook mijn hand chakra’s als kommetjes gevuld.

De energie is zó krachtig dat ik mijn lichaam niet kan aanraken, zó enorm brandt het. Mijn handen en hart stromen over. Intense dankbaarheid vervult me.
Aan het einde van de sessie voel ik mij letterlijk verlicht. In opperste extase en in een uiterste staat van verwondering verlaat ik de ruimte.  Buiten word ik volledig omhuld door de warme zonnestralen welke mijn tranen liefdevol droogt. Verwelkoming.

De wind streelt troostend mijn wangen en de bladeren aan de bomen wuiven me gedag. Koestering.

Een vlinder fladdert voor me uit en nodigt mij uit de tuin te betreden. Daar wemelt het van het leven. Verbinding. Een nieuwsgierig eekhoorntje huppelt voorbij en steelt werkelijk de show. Hij laat me zien hoe je met één pootje kunt balanceren op een tak en tegelijkertijd moeiteloos eikeltjes kunt plukken. Ook hoe je ze op verschillende plekken dient te verstoppen. In de wetenschap dat hij altijd zijn voedsel terug weet te vinden. Overvloed.

In alle ontspannenheid knabbelt hij er zelfs eentje voor mijn neus op! Ik voel me als Alice in Wonderland.

En toch is dit de werkelijkheid zoals deze op dat moment is. In al zijn volledigheid en perfectie. Van alles dat ik waarneem op dat moment in dit Paradijs dat Aarde heet, leert het me vooral de verwondering toe te laten over de perfectie van álles.

Dit hier is mijn ruimte, hier ben ik thuis. Ik ben dit en dat ben ik óók. Niet enkel het Licht willen zijn, het werkelijk zijn in al haar volledigheid. Niet langer willen streven naar grootsheid, het zijn. Telkens opnieuw. Dát is groei. Overgave aan het Leven. Aan de Bron. Dat de intelligentie bevat dat het ons precies geeft wat nodig is. Uw Wil Geschiedde.