VRIJHEID

In ons leven op wielen is elke dag een dag. Elke dag is een gewone dag die ingevuld kan worden met ongewone, niet alledaagse ervaringen. Op elke dag gebeurt er wel iets moois, zien we iets bijzonders, doen we een unieke ervaring op of hebben een nieuwe ontmoeting. Grote of kleine momenten, alles is even waardevol.

Het gevoel ‘ IK LEEF’ is daardoor zeer aanwezig en wordt hierdoor tevens enorm versterkt.

Toch, het is vrijdag vandaag, zie ik op de scheurkalender. De laatste dag van de maand. Handig zo’n kalender want zo zien we de dagen tenminste nog voorbijkomen.
Voor de meesten van jullie roept deze dag een ‘weekend’ gevoel op. Geniet daar vooral van!

Ons tijd- en dag (en soms zelfs even dak) loze bestaan waarin wij eten, slapen, vrijen, werken en erop uit gaan wanneer wij willen en wanneer we daar de behoefte toe voelen, maakt ons vrij. Vrij van het gegeven dat we mee dienen te lopen om vervolgens mee te gaan rennen wat vervolgens mee hollen wordt tot zelfs mee vliegen in het bestaan van een ander of een bestaan dat in de maatschappij is gecreëerd waarbij je wel mee moet omdat je anders er finaal naast staat.

Vrij van vaststaande rituelen, opgelegde gewoonten en gewenste gedragingen.

We worden ook echt gedwongen, overigens heel liefdevol,  in het nu te zijn, in het moment. Voor de dag van morgen staat immers nog niets vast en er is geen plan. Vrijheid. Velen geeft het leven zoals wij dat leiden, hen een gevoel van stuurloosheid. Het idee zonder structuren te leven, is voor velen een angstaanjagend idee.

Nu is het overigens niet zo dat wij de godganse dag driftig uit onze neus peuterend, kont krabbend en navel-starend in de uber relaxte positie van een luiaard uitgeblust in de hangmat oeverloos filosoferend over uit hoeveel mogelijke tinten blauw de zee en de lucht kan bestaan, onze dagen doorbrengen.

Wij kennen wel degelijk een ritme. Ons eigen ritme.

Dát geeft nu juist dat gevoel van vrijheid. Het leven leven in ons eigen ritme.
Dat vraagt lef en overgave. Het is dan ook even zoeken naar dat eigen ritme. Wanneer je eenmaal dat ritme, jouw eigen tempo gevonden hebt en er helemaal comfortabel mee bent dat alles open ligt, dan kom je in een diepere verbinding met jezelf en de natuur. Dan leef je dichtbij Moeder Aarde. Dichtbij jouw eigen natuur.

Leven volgens je eigen ritme en de levensstroom volgen, geeft zóveel meer levensenergie!

Het opent je hart en verruimt je blik. Laat ruimte ontstaan voor verwondering. Stelt je in staat je nog meer te openen voor ontvangst. Dan regent het kadootjes de gehele dag! Daar hoef je niets voor te doen dan enkel afgelijnd en volledig afgestemd te zijn met de Bron. Telkens opnieuw word je herinnerd aan deze Bron van Overvloed waaruit alles afkomstig is. Waarmee alles is verbonden. De Bron waar jij en ik en ons gehele Universum uit bestaan. En doordat je zó bewust wordt van de overvloed maakt het dat je nóg meer wilt geven. Moeiteloos. Instinctief.

Dan stroomt het. Dan is daar die flow. De flow van het Leven dat moeiteloos door ons heen stroomt. Leven en Liefde zonder voorwaarden.
Dát is waar werkelijke vrijheid over gaat….