OCEAAN SPIRIT

“Ik ben groots, weids, ruw en allesomvattend. Ik kan  bulderen en beuken. Soms stroom ik bijna rimpelloos om vervolgens te transformeren in woeste golven. Dan weer beuk ik tegen de rotsen en de kliffen, ik breek maar kom altijd weer tot mijzelf.

En zo nu en dan kabbel ik voort. Continu. Er is een continue beweging in mij. Door mij. Oneindig. Ik ben niet te stoppen en beschik over ongekende krachten.

Meestal weet ik mijn weg te vinden. Wanneer er echter obstakels op mijn pad verschijnen en ik niet de ruimte krijg om mijzelf vorm te geven, stuw ik mijzelf voort. Ik heb nu eenmaal die ruimte nodig.

Jij hebt mij nodig. Ik geef leven, ik herberg leven. Er liggen in mij grootste schatten verborgen en je kunt afdalen naar mijn aller diepste lagen, ik zal nooit echt al mijn geheimen prijsgeven.

Ik ben op en van mijzelf. Heb niemand nodig. Toch weet ik gebruik te maken van de andere elementen. Ik voel mij deel van hen. Wanneer de aarde schokt, de wind tiert en de maan haar intrede doet, weet ik mij te conformeren. Ik verzet mij niet, beweeg mee. Weet dat ik onderdeel ben van het geheel en alles, werkelijk alles met elkaar verbonden is en invloed op elkander heeft.

Ik zuiver en geef adem en leven. Schoon op en geef voedingsbodem aan zovele soorten vormen van leven. Het is mij allemaal goed zolang je mij niet verstoort. Dan laat ik namelijk van mij horen en kan ik onvoorspelbaar zijn.

Dan ben ik niet tegen te houden dus behandel mij met respect. En wanneer jij mij weet te waarderen, neem ik je mee naar de diepste lagen van jouw Ziel.

De bespiegelingen die ik je kan laten zien, zonder woorden, zijn  tast- en voelbaar voor jou. Ik overrompel je, neem je mee om je vervolgens los te laten zodat je weer op eigen benen kunt staat. Als herboren.

Speel met me. Laat je drijven op mijn koesterende golven. Ik ben de vruchtbare baarmoeder die leven geeft. Ik leer je gewichtsloos te zijn, kan je laten ontspannen. Ik laat je in verwondering raken door mijn onmetelijke schoonheid.

Maar onderschat mij niet.

Bewonder me vanaf de aarde en vanuit de lucht en zie welke verzachtende uitwerking ik heb op vuur. Geen enkel element is mijn vijand, ik ben de grootmeester maar niet zelfzuchtig. Ik ken mijn eigen ritme en geef ruimte aan dat wat zich wil vereenzelvigen met mij. Ik ben een grote beschermer en ken vele nuances in kleur en vorm.

Jij kan in vervoering raken van mijn schoonheid. Van mijn klank en van mijn bewegingen. Telkens weer veranderlijk terwijl mijn innerlijk onveranderd blijft. Daar kun jij op vertrouwen.

Ik spiegel jouw ziel, kun jij dat zien?”