BOODSCHAP VOOR DE ZIEL 8-7-2018

Na de enorme shift van de afgelopen weken komen we opnieuw in een zeer intense energie golf aan. De uitnodiging is om je vooral goed te gronden. Dus stevig met beide benen op de grond staan, in contact zijn met je lijf en regelmatig rust en stilte opzoeken om de opgedane transformerende ervaringen de kans te geven te integreren.

Je kunt de neiging voelen je af te zonderen, je in complete stilte te hullen en je af te sluiten van allerlei prikkels. Weet dat het slechts een oud beschermingsmechanisme is om zo weinig mogelijk te voelen en uit de verbinding te stappen.

Doordat eerdere ervaringen van overprikkeling jou angst hebben ingeboezemd, voel je nu de behoefte om je terug te trekken. Echter is het niet meer zo nodig. Het is juist de bedoeling nu om jouw ervaringen te delen. Open je hart, open je. Deel met elkaar en begrijp dat dit delen juist elkaar helpt om deze tijd van intense transformatie optimaal te benutten.

Sluit je niet af voor diegenen om je heen die niet hetzelfde ervaren als jij. Waarvan jij voelt dat zij zogezegd niet op dezelfde frequentie zitten. Of niet gelijkgestemd. Er is maar een frequentie; die van het hart. We zijn allen gelijkgestemd en hoeven ons slechts maar telkens af te stemmen op elkaar om in verbinding te zijn. We zijn verbonden met elkaar en komen voort uit een dezelfde bron.

Het idee dat de ander (nog) niet zover is, niet zo zelfbewust als jij en daarom niet in dezelfde dimensie leeft als jij, is de ware illusie. Zie dat dit nog altijd de illusie van afgescheidenheid is. Zij zijn niet afgescheiden van jou, jij onderscheidt jezelf van hen. Wanneer je voelt dat je authentieker wilt leven vanuit jouw hogere zelf, betekent dat ook dat je de ander ziet zoals hij/zij is. Precies goed, precies daar is waar hij of zij momenteel is. Er bestaat niet zoiets als ‘verder’ zijn dan de ander.

Het getuigt van een spirituele arrogantie om te denken dat je al veder geëvolueerd zou zijn dan de ander. Vergeet niet dat voordat jij ontwaakte, je ook uit droomland bent wakker geworden. Gun de ander zijn/ haar proces. Wees het lichtende voorbeeld, dat is het enige wat je hoeft te doen.

Kun je echt samen zijn met de ander in al zijn onzekerheden, twijfels, angsten en oude patronen? Of heb je de neiging jouw inzichten, jouw waarheid, jouw ideeën op te dringen aan de ander opdat hij ook zal zien wat jij inmiddels ziet?

Echt samen zijn met de ander, in verbinding zijn met de ander houdt in dat jij samen met jou bent. Dat jij in verbinding bent met jou. Daar komt geen enkele andere beweging aan te pas. Het is de kunst hierin bewust te blijven, niet te ‘vertrekken’ wanneer je voelt dat de verbinding niet tot stand komt of verdwijnt. Jij bent degene die de lijn open kan zetten en houden.

Wanneer je niet meer in verbinding bent met de ander, voel dan waarom je ‘vertrekt’. Wat wil je vermijden, waar wil je vandaan? Welke voorwaarden stel jij aan ‘echt’ contact en wat is jouw idee van ‘echte’ verbinding? Wie voldoet aan jouw eisen en wie niet, wat ontbreekt, wat mis je.

Vraag jezelf af wat je nodig hebt op dat moment en wat je perse wilt krijgen. Je zult enorm waardevolle inzichten in jezelf verkrijgen wanneer je deze vragen durft te stellen en nog belangrijker; oprecht durft te beantwoorden. Vervolgens wordt je naar jezelf terug geleid, altijd.

Want zie, jouw ziel leidt je altijd terug naar jezelf. Altijd. Daar waar jij zo verlangt naar de verbinding is jouw ziel die je laat weten; kom terug, blijf.

Het is aan jou om de steeds terug te keren naar jezelf. Het is aan jou om telkens te kiezen om opnieuw in verbinding te zijn met jezelf. Het is aan jou. Elk moment opnieuw!