BOODSCHAP VOOR DE ZIEL 6-5-2018

De Nieuwe Aarde is bijna hier en we maken intense tijden door. Korte nachten zorgen voor vermoeidheid overdag, levendige dromen houden ons bezig. Oude stukken halen ons genadeloos onderuit en we hebben er ergens wel genoeg van.
En dat is precies waar het om gaat; er genoeg van hebben. Genoeg van oude gedragspatronen, oude overlevingsstrategieën. We hebben ze niet meer nodig, ze werken niet meer voor ons.

Daar waar je voorheen nog reageerde vanuit pijn, woede , angst en tekort, lukt het steeds beter om even niet te reageren.

Te observeren. Naar de situatie en jezelf. Vooral naar jezelf.

 

Daar waar je je eerst slachtoffer van de situatie voelde, dit toont zich in symptomen als boosheid en gedeprimeerdheid, komt nu eindelijk ruimte voor jouw innerlijke kracht. Want je weet nu, de slachtofferpositie maakt je vleuggellam.
En zo snel als de oude reflex, het automatisme opkomt van het reageren vanuit het oude patroon, zo snel verlaat deze jouw systeem ook weer. En sta je onmiddellijk in contact met je hogere zelf die een passende reactie geeft op een hedendaagse situatie.

Het zal je verbazen hoe rap dit proces zich vol trekt.

Het werk is gedaan, je hoeft niet meer te graven in een diep duister verleden. Het doorlopen en doorvoelen is afgerond. Je hebt gezaaid, nu kun je oogsten!

 

Voor diegene die niet het idee hebben dat ze al kunnen oogsten, een worsteling ervaren met oude patronen en zich de oude pijn (nog) niet herinneren, weggestopt hebben en nog niet helemaal bewust zijn; heb geduld met jezelf. Heb compassie voor jezelf.

Vergelijk je ook niet met anderen. Straf jezelf niet door tegen jezelf telkens te zeggen: “nu heb ik al zoveel gedaan en nog is het niet klaar” en “Ik dacht dat ik hier al doorheen was en nu komt het weer terug”.

Het is niet helend en helpend.

Ook jij lift me op de huidige energie en ook in jouw systeem vindt een detox en upgrade plaats. Neem wel telkens de verantwoording voor jouw gevoelens, gedachten en gedrag.

The Power is with You!