BOODSCHAP VOOR DE ZIEL 26-3-2018

De komende week wordt je uitgenodigd, of uitgedaagd zo je wil, om in de ruimte van het niet – weten te verblijven.

Dat betekent dat je nogal wat onrust en gevoelens van onzekerheid kunt ervaren. Onrust in je lijf door symptomen als spierspanning in de schouders, het gevoel hebben dat er een strakke band om je hoofd gespannen is, verkramping rond je hartchakra en vroeg ontwaken na een diepe slaap.

Zie Onrust en Onzekerheid  als twee trouwe metgezellen de komende week.

Onzekerheid treedt op wanneer je voor een keuze komt te staan waarvan je niet zeker weet welke optie het beste is voor jou. Niet weten wat de uitkomst zal zijn, niet weten welke keuze je mag maken en wat te verwachten.

Dat is nu precies de bedoeling; een keuze maken zonder de precieze uitkomst te weten is verblijven in het niet weten.

Onzekerheid herinnert zich jouw persoonlijkheid en treedt op als waarschuwing wanneer je meer en meer gaat leven vanuit jouw Ware Zelf.

Het vraagt jou; weet jij het wel zeker? Is dit wat je wil?

De mind is getraind om meteen te antwoorden en wil je laten geloven dat je beter voor een andere optie kunt kiezen die meer duidelijkheid en schijnzekerheid biedt. Ga daar niet in mee. Blijf bij het niet weten, laat de wil en de drang tot het willen weten los en aanvaard al deze gevoelens zoals ze zijn.

Jouw gedachten zullen vervolgens  als een dolle aan het werk gaan om het te willen begrijpen. Want be-grijpen geeft een vals gevoel van veiligheid. Het geeft houvast. Het doet zich voor als een baken, een lichtpunt. Het laat je geloven dat je daar vanuit weer kunt bewegen. En wanneer je kunt bewegen kun je er vandaan, valt het op te lossen en kun je er vanaf.

Onrust is het loskomen van energie. Onrust staat op voor verandering. Verandering is onlosmakelijk verbonden met angst voor tekort en verlies. Wil er niet vanaf. Adem er naar toe. Breng ontspanning in je lijf door te wandelen, een massage te nemen en ademoefeningen te doen. En bovenal; heb compassie met jezelf.

Voorbij de angst van het niet weten ligt de kalmte. De kalmte van het hart. Jouw hart wijst je de weg naar de ervaring van rust. In het niet weten van de mind ligt het weten van het hart. En daar mag je naar toe. Want daar ligt immers jouw verlangen.

De afgelopen tijd heb je gemerkt dat het verlangen naar innerlijke rust groter is geworden. Je hebt manieren gevonden om met die rust in contact te komen en voelt je daar prettig bij. Je hebt dus al even mogen oefenen. Komende week is het tijd voor het echte werk.

Een spannende week dus!

En het echte werk ligt in het niet(s) doen. In het niet weten. En dat volledig te aanvaarden. Voel ook eens hoe het is om te zeggen; ik weet het (even) niet. Doe eens even niets en vertrouw dat in het niet weten een ongelooflijke wijsheid besloten ligt. Jouw eigen-wijsheid!

 

Heb een mooie week!