DE HELENDE KRACHT VAN BRIEVEN VAN MIJ ZIEL 3

Het is maandag 9 Maart 2015. Volgens de Tzolkin begeven we ons op die dag in de energie van de Blauwe Adelaar. Het zegel van mijn overleden moeder. De Blauwe Adelaar nodigt ons uit het heft in eigen handen te nemen.

En onszelf te zuiveren van zware energie. Blauwe Adelaar herinnert ons aan onze eigen lichtheid, ook wanneer er chaos in en om ons heen is.En daar ben ik aan toe.

GEBROKEN HART

Ik ben in Doorn met mijn lief en voel me als een klein, kwetsbaar kind. Er staat iets bijzonders te gebeuren al weet ik niet precies wat te verwachten.

De vrouw met haar herkenbare helderblauwe sprankelende ogen die de deur hartelijk voor ons opent, opent ook mijn gebroken hart. Tijdens onze eerste ontmoeting voelde ik al sterk dat zij mij onder haar vleugels zou nemen.

Vandaag is de dag. Chantal van den Brink zal dit bijzondere ritueel gaan leiden en ik geef me aan haar over.Vandaag gaan we mijn moeder thuis brengen.

VERLANGEN

Dan is het Maart wanneer ik een mailtje ontvang met haar vraag of ik een pre read van haar boek wil lezen. Mijn hart maakt een sprongetje: “Ja ik wil!

Ik kan er dan op de publicatie datum over schrijven en ik brand natuurlijk van verlangen om het vervolg van haar ‘reis’ te lezen. Het duurt dan nog ruim een maand voordat deel 3 gedrukt wordt.

Het mag dan eindelijk de wereld in en iedereen mag het lezen. En ik mag erover schrijven als ik dat wil. En dat wil ik.

ONAANGENAAM

Het is een week later dat een onaangenaam gevoel mij bekruipt. Er zijn vele processen gaande en ik vraag me af wat ik voel. Mijn ziel weet het al maar omdat ik nogal worstel met mijn eigen grenzen aangeven, luister ik er niet naar.

Dan word ik ziek.

Het is het signaal van mijn lijf dat ik toch echt dien te gaan luisteren.Tranen stromen, gevolgd door een pijnlijk gevoel rond mijn borstkas en de overtuiging dat ik  iemand enorm zal teleurstellen.

Waarschijnlijk zal ik ook nog onbetrouwbaar en ongeloofwaardig overkomen; een van de de meest nare gedachte die de ander over mij kan hebben bedenk ik me dan.

Met lood in mijn schoenen stuur ik Chantal een mail waarin ik schrijf dat ik afzie van de pre read. Ook vertel ik haar waarom.

TELEURSTELLING

Dan als ik mijn woorden nalees, begrijp ik ineens zoveel meer van mezelf!

De respons, die al gauw volgt, is vol van liefde en begrip en voldoet in het geheel niet aan mijn eerdere onheilspellende verwachtingen. Ze zegt me zelfs een exemplaar toe te zullen sturen wanneer het van de band rolt.

Maar het boek komt niet.

Op dat moment begrijp ik nog niet waarom. In mijn hoofd leeft het idee dat ze het zo waanzinnig druk heeft omtrent de activiteiten van haar boekpublicatie, dat ze het vast vergeten is. Ik vraag er ook niet naar en wacht het geduldig af.

Maar het komt niet.

DIEP DAL

Dan laat het boek mij los doordat ik gegrepen wordt door diepgaand verdriet, oude verdrongen beelden, nachtmerries die mij uit mijn slaap houden en moeizame helingsprocessen die ik samen met mijn PRI (Past Reality Integration) therapeute uitwerk.

Het voelt alsof het licht gedoofd is en nooit meer aan zal gaan.

Ik val in een diep dal en herinner me niet dat eerdere dieptepunten nog altijd hebben geleid tot enorme heling. Het zijn nieuwe thema’s die naar voren komen en ik wil er niet meer mee geconfronteerd worden.

Ik voel me moe, opgebrand en onbegrepen, eenzaam en alleen en vraag me af of al het harde werk nog wel zin heeft.

MISBRUIK

Dan is het Mei en het eerste hoofdstuk uit Brieven van mijn Ziel Deel 3 wordt gepubliceerd zodat iedereen het kan lezen. Met bonkend hart lees ik het en ik ben in shock.

Ik besluit dat ik nog lang niet toe ben aan het lezen van het boek en zet het van me af. Tevens realiseer ik me dat ik met mijn kinderogen naar het verhaal kijk en me intens verbonden voel met het afschuwelijke leed dat dit kind is aangedaan.

In een mail aan Chantal laat ik haar weten diep te buigen voor haar lot.Wat me later diep raakt is dat zijzelf in haar boek een opstelling beschrijft waarin zij hetzelfde doet voor haar vader die haar jarenlang misbruikt heeft. Dan laat ik het verhaal los.

Ik ben er niet aan toe, kan het nu niet aan denk ik maar steeds.

HELEND VELD

Echter het ware helende proces in het verhaal van Chantal is al geruime tijd aan de gang maar ik heb op dat moment werkelijk geen idee. Hoe weids en krachtig haar helend veld is, heb ik inmiddels mogen ervaren.

Dat het veel verder reikt dan ik, en zij wellicht ook, voor mogelijk heb gehouden, besef ik dan nog niet.

VERZOEK

Enthousiast probeer ik in Juli het boek in de plaatselijke boekhandel te krijgen. De manager zegt me dat hij vele dagelijkse verzoeken krijgt maar nog iets eerder iemand zo enthousiast een boek heeft horen aanprijzen. Hij vermoedt dat er in ons dorp geen doelgroep is voor het boek.

Wanneer ik hem wijs op de minimale risico’s,ik hem verzeker een exemplaar bij hem af te nemen en over zijn zaak zal bloggen, wil hij het in overweging nemen.Hij belooft te bellen. Echter een reactie blijft uit.

ONVERVULDE BEHOEFTE

Dan besluit ik afgelopen vrijdag de boekhandel zelf te bellen. Ik voel geen teleurstelling wanneer ik hoor van zijn besluit. Ik ervaar eerder een daadkracht en bestel het boek elders en heb het de volgende dag in huis.

Op de bijzonder datum 8-8-2015, heb ik Brieven van mijn Ziel deel 3 in mijn handen en het vervult me. Ik lees en lees, kan het nauwelijks wegleggen. Ik lees met mijn volwassen oog.  Het voelt beduidend anders nu ik weet hoe deze vrouw aanvoelt, ruikt en klinkt.

De energie spat van de bladzijdes af en of het nou mede door de intense regressie van twee dagen geleden is en/of de energie van de Leeuwen Poortdag; processen worden razendsnel in gang gezet.

Ik kom in aanraking met de onvervulde behoefte van het kind in mij, de zoektocht naar vervulling, het uitreiken en het besef dat ik het als kind niet overleefd had als ik de pijn had kunnen voelen die ik nu mag toelaten.

VERBANDEN

Dat wat ik gehoopt had te vinden in haar verhaal, resoneert niet. Het verwart me. Datgene wat ik niet aan had zien komen, loopt parallel met mijn leven. Ik zie ineens wat ik mag zien, wat gevoeld mag worden, waar verbanden liggen en hoe deze opnieuw te verbinden.

Mijn hersens draaien op volle toeren en gretig verslind ik bladzijde na bladzijde. Neem alles in me op; voel haar gedrevenheid overlopen in de mijne. Het is alsof ik mee groei met haar in haar verhaal.

DIEPE CONNECTIE

Er zit zo’n enorme vaart in haar schrijven en ik laat me gewillig en hongerig meevoeren. “Jaja!”roep ik uit wanneer ze beschrijft hoe ze met open mond luistert naar de boodschappen van de astroloog luistert.

En ik voel een intens diepe connectie en herkenning wanneer ze zo hunkert naar haar plek in de wereld.

HELEND

De wereld is misschien nog niet klaar voor jou moedige vrouw, maar jij wel voor de wereld! En ja, jouw boeken zijn enorm helend. Op celniveau. Het raakt tot in de kern. Elk woord, elke zin, elke letter bevat zo’n intens helende energie.

Het is niet enkel het verhaal dat je vertelt lieve Chantal, je reikt zoveel verder en dieper dan dat. Herinner je dat, elk woord, zodat je blijft schrijven.

“Net zolang tot de dag komt dat de heelheid groter is dan de pijn, de liefde groter dan het verdriet en de dankbaarheid voor het leven groter dan de afschuw over wat iemand ooit heeft meegemaakt”.

Dit is het, dit is wat jij wil doen, dit is wie jij bent…!