BEPAAL JIJ JOUW LOT?

Inspiratie is overal en nergens. In de ruimte en de leegte.Het komt en gaat, het zoekt jou wanneer je het zoekt. En het vind je. Zomaar.

Wanneer je zo geraakt wordt dat het tot op je botten voelbaar is, dan weet je; ik ben geïnspireerd geraakt.

Graag inspireer ik jou met deze blog. Laat je me weten of het jou gevonden heeft?

Jij bent de creator

Onlangs las ik een zeer interessant  artikel met de titel “Je kunt alleen jezelf genezen” van Dr. R.G.Hamer.

Welke conflict thema’s ten grondslag liggen aan welke symptomen, heeft Dr. R.G. Hamer zeer gedetailleerd uitgewerkt en gedocumenteerd. Het proces van manifestatie wordt weergegeven door het Hamers Kompas.

Oftewel; jij bent de creator van jouw leven, jij kunt datgene laten  manifesteren wat jij wenst. Niks nieuws zou je denken, er is al zoveel over geschreven. Het bekende boek The Secret, de bestsellers van o.a.Louise Hay en Dr. Wayne Dyer onthullen alle ‘geheimen’ omtrent het creëren van jouw eigen werkelijkheid.

Keuzes maken

Het raakt mij, het inspireert mij.Nog steeds. Het moedigt mij aan mijn pad te vervolgen. Het pad dat voor mij ligt. Keuzes maken, verantwoording nemen. Telkens weer afstemmen met mijzelf; wat zegt dit over mij? Het gaat tenslotte nooit over de ander maar altijd over jou.

Realiseren dat het niet de omstandigheden zijn welke je kunt veranderen, wel de manier waarop je reageert en handelt. Zelf verantwoordelijk zijn voor jouw leven.

Schuldvraag

Verantwoording nemen is trouwens iets anders dan schuld.

Schuldig zijn of schuld hebben aan, geeft bijna onmiddellijk het vermoeden dat je ook straf verdient. Een zeer destructieve gedachte.

Verantwoording kun je ook naderhand nemen.Bijvoorbeeld doordat je later bewust wordt van je eerdere gedachte en/of handeling. Zoals Maya Angelou ooit zei: “when we know better, we do better”.

Stel jezelf eens de vraag: “neem ik nu volledige verantwoording  voor mijn gedachten, handelingen en gevoelens?” Merk op wat je voelt en waar; hoe reageert jouw lichaam op deze vraag?

Ik kan je verklappen dat het eerste wat je voelt, meteen het juiste antwoord is. En ja, dat is verrassend hè?

Goede weg

Volg die angst en weerstand maar vanuit jouw lichaam. Weet dat je dan absoluut op de goede weg zit! Laat je niet leiden door de angst, laat je de weg wijzen door de angst. Luister en huiver, ja ik weet het, angst kan je volledig in de tang houden.Maar ik weet ook dat de enige angst van angst is dat je em niet vreest.

Volg dat pad, jouw pad. Maak die keuze.

Het pad dat voor je ligt is namelijk daar. Alles staat al klaar.Jij kunt het nog niet zien dus besluiten dat je er omheen gaat lopen, een omweg wil nemen, de lange uitstel route volgen.Het is allemaal goed. Uiteindelijk kiest het pad jou.

Overgave

Geef je over, bevrijd je van de vloek genaamd “schuld”.

Bevrijd ook dat- en diegene die jij als veroorzaker ziet van deze vloek. We kunnen namelijk niet langer iets of iemand aanwijzen en daarmee de verantwoording afschuiven voor onze gevoelens.

Hoe miserabel, pijnlijk, traumatisch of afschuwelijk deze ook mogen aanvoelen.En neem niet langer genoegen met minder. Jij bepaalt jouw bestemming. Jouw lot.

Voorouders

Het lot is iets dat als een rode draad door jouw leven loopt. Verbonden met een thema dat telkens terug keert. Onze voorouders zijn de weg al voor ons gegaan. Ook zij hebben keuzes gemaakt die van invloed zijn geweest op ons leven. Eer hen, dank hen. Voor het pad dat zij gegaan zijn, voor de keuzes die zij gemaakt hebben.

En besef dat jij het anders mag doen. Anders kan doen.

Macht

Stop met het vergelijken met anderen. geef de regie niet langer uit handen. En tenslotte; zoek en vraag hulp wanneer nodig. Zeg ja en wees bereid. Jij hebt de macht. Over jouw Zelf. Macht is iets kostbaars, niks mis mee. Het gaat erom wat je ermee doet. Gebruik het!

Misschien herken je hier iets in, voel je er iets bij en/of raak je zelfs geïnspireerd. Dat vind ik het magische aan delen. Het delen van elkanders verhaal en ervaringen. Want dat is wat ik deel met jou.

Het is niet mijn waarheid, het is mijn ervaring. Ik ben van mening dat de ervaring leert. Alles wil tenslotte ervaren worden.Mocht dit stuk jou uitnodigen om andere keuzes te maken in jouw leven en heb je hulp nodig om de eerste stap te zetten, dan vind je dat misschien hier.