ALLES IS MOGELIJK ZOLANG JIJ ERIN GELOOFT

Geloof je dat? Geloof je dat je werkelijk alles waarvan je droomt kunt waarmaken?

Misschien voel je nu een dikke “ja-maar” opkomen. Of juist niet en leef je al jouw droomleven. In beide gevallen; lees even verder want ik deel graag met jou mijn verhaal waarin ik jou laat zien dat echt alles mogelijk is zolang jij erin gelooft.

 

HERINNERING

Gebiologeerd kijk ik naar het bericht op mijn scherm. Mijn ogen glijden over een bericht van een herinnering op facebook. Tranen lopen over mijn wangen, ik ben er stil van.

Het bericht is van 2013. Ik sta op de vooravond van de meest zwarte periode van mijn leven. Op dat moment heb ik daar echter nog geen enkele notie van.

 

HARTEKREET

“Gisteren schreef ik in mijn blog over Hartekreet.

Het hart waar ik zo graag naar wil luisteren en mij niet lijkt te verstaan. Over de absurditeit die ik ervaar, een gevolg van langdurig medicatiegebruik.

Vele malen heb ik getracht alternatieven te vinden, af te kicken. Vele malen resulteerde dit in terugvallen en weer opkrabbelen, in het ervaren van mijn Zelf en het opnieuw verliezen van mijn Zelf.

 

STRIJDLUSTIG

Ik ben een Krijger, ga door, vecht door. Mijn hart laat me weten dat het tijd is de strijd te staken. Ik luister…..Ik versta het….

Ik ga mijn hart volgen en mijn Zelf. In alle rust. Mij focussen op de rust die ik zo nodig heb, verstilling, contemplatie. En afkicken van de medicatie die mij ooit overeind hield en me nu zieker lijkt te maken dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Een flinke uitdaging…

Ik wil het leven weer leven, beleven en mijzelf hervinden. Daarom lieve vrienden, kies ik voor de rust en ruimte de komende tijd. Niets hoeven, niets willen, niets wensen. Wu-Wei.
Geen facebook, geen buitenwereld. Naar binnen i.p.v naar buiten………”

 

DOOR DE HEL EN TERUG

En ik heb geluisterd. Ik kon niet anders, mijn lijf schreeuwde het uit.

En ja, ik ben afgekickt. Een zeer lange en moeizame weg. Een proces van twee jaar.Van strijd naar overgave, een wilsbesluit dat mijn leven heeft gered.

In de contemplatie vond ik de wegwijzers die mij de weg naar mijzelf hebben helpen hervinden. En die weg ben ik gegaan. Door de hel en terug.

 

WILSBESLUIT

En het is allemaal begonnen met dat ene wilsbesluit. Het besluit dat ik het leven weer wilde leven.

Gaandeweg ontdekte ik dat wanneer jij een stap naar het leven doet, het leven een stap naar jou zet. Dat je ondanks de chaos, het drama en de innerlijke strijd toch een flow kunt ervaren. Dat je wordt gedragen, dat kansen zich voordoen.

Het is aan jou wat je ermee doet.

Dat ene besluit, dat volmondig “JA” zeggen tegen jezelf en het leven maakt dat je gaat geloven in jezelf. In jouw eigen unieke talenten en kwaliteiten. Geloven dat jouw doelen haalbaar zijn; hoe groot of klein ook.

Geloven dat alles mogelijk mogelijk is zolang jij erin geloofd.

 

VRIJHEID

En ik geloof. Ik geloof in ons en in het leven dat mijn lief en ik willen leiden op de plek die er al is. Een leven in vrijheid, in soberheid. In vervulling van onszelf. Dichtbij Moeder Aarde, omarmd door de bergen.

Daar waar we de vruchten plukken van overvloed en zelfvoorzienend onze levenswijze is.

Thuiskomen in onszelf op deze prachtige plek van Bezinning en Aandacht. Van A naar B. Dat verlangen brandt al zolang in ons hart en we hoeven enkel maar te volgen.

Stap voor stap.

 

PLEK VAN AANDACHT

De grote stappen hebben we gezet. Ons huis is vorige maand verkocht. Inmiddels wonen we alweer een aantal weken op een heerlijke tijdelijke plek. We hebben een prachtige bus aangeschaft die ons straks gaat brengen waar onze voeten willen gaan.

Onze blik gericht op Vader Zon, beschermd en gevoed door Moeder Aarde in het natuurlijke ritme van Grootmoeder Maan. Onze Plek van Aandacht creëren. Waar ook jij van harte welkom bent om de weg naar jezelf terug te vinden.

Want te lang heb ik geloofd in het verhaal in mijn hoofd. In de woorden die mij jarenlang zijn toegeschreeuwd. In de pijn en het gat in mijn ziel dat ik misschien nooit zal helen.

Ik geloof niet meer in monsters en het duister waar nooit meer licht zal zijn. In groeien door pijn en de krassen op mijn ziel.

 

ALLES IS MOGELIJK

En nee, niet alles gaat vanzelf. Het is telkens weer stappen zetten. luisteren naar mijn ziel. Oude patronen doorbreken en illusies ontmaskeren.

En ondanks en misschien nog wel meer dankzij dit alles geloof ik dat je alles, werkelijk alles kunt bereiken zolang jij erin gelooft.

Dat betekent bereid zijn stappen te zetten. Hoe moeilijk soms ook. Door je angsten heen durven kijken en vooral doen. Bereid zijn eerlijk en oprecht naar jezelf te kijken, je niet langer laten leiden door destructieve patronen en ondermijnende gedachten. Stoppen met je te vergelijken met de ander en bovenal geen smoesjes meer.

Want wat niet kan is nog nooit gebeurd.

 

EEN JAAR LATER

Inmiddels is het 2017. Inmiddels zijn nu een jaar reizende en wondende in onze buscamper Joris.

20170916_134812_Richtone(HDR)

Ons huis in Nederland en het meeste van onze spullen verkocht. Baan opgezegd en gaan. Stappen gezet.

Opnieuw en opnieuw.

Telkens weer door de angsten heen, door onzekerheden.

Soms niet wetende waar we diezelfde avond zouden slapen. Niet weten wat de dag gaat brengen.

Elke dag brengt nieuwe ervaringen en wat voelt dat goed, wat voelt dat alive!

Deze maand hebben we ons uitgeschreven uit Nederland, onze aanvraag voor Residencia in Spanje loopt. Dat betekent dat we binnenkort inwoners van Spanje zijn en verder met onze zoektocht kunnen naar onze Plek van Aandacht en Bezinning.

Geloof maar dat ALLES echt ALLES mogelijk is! De kunst is; eerst geloven, dan zien.