Een orgasme in Badhoevedorp

Adem is leven

Het is het eerste wat we doen in tijden van spanning en nood; snakken naar adem. 
Wanneer we dan vervolgens ademloos blijven toekijken, komen we pas echt in ademnood. 
Adem is leven en zonder adem gaan we dood. 
En omdat we doodsbenauwd zijn voor de dood, gaan we adem halen. En dat is nu juist hetgeen we niet zouden moeten doen;de adem halen. Want wanneer we eenmaal de kracht van adem hebben (her)ontdekt, dan weten we; we worden geademd.
Rebirthing

Sinds mijn kennismaking met de kracht van adem is de adem niet meer weg te denken uit mijn leven. Nu denk je misschien; ja uiteraard, we ademen allemaal. Dan vraag ik je; is dat zo?Adem je, elke dag, in en uit? En als je ademt, hoe adem je dan?

Er zijn vele technieken die ons welzijn en onze gezondheid bevorderen. Ik hou mij voornamelijk bezig met de verbonden ademhaling, genaamd rebirthing. Naast de individuele adem/rebirthingsessies in mijn praktijk, geef ik ook workshops waarin je kunt kennismaken met het groot helend vermogen dat in onze adem besloten ligt. 

Hemel op Aarde

Wanneer je door jouw patronen, blokkades en trauma’s heen leert ademen kun je de catharsis bereiken. Letterlijk betekent het: ingrijpende geestelijke of lichamelijke reiniging. Want dat is wat bewust ademen doet.
 
Vervolgens kun je een staat van zijn ervaren alsof je Nirvana hebt bereikt, de Hemel op Aarde. La-La land. Het is altijd weer even ontroerend wanneer van het gezicht van de cliënt af te lezen is wanneer dit stadium in de sessie is bereikt.Een prachtig proces; onze natuurlijke staat van zijn, zuiver Liefde.

Nu heeft dit uiteraard ook van alles te maken met een fysiologisch proces dat in het lichaam plaatsvindt. Er komen allerlei stofjes vrij waarvan je je gelukkig en euforisch gaat voelen. Zoals dimethyltryptamine (DMT), serotonine en melatonine. Die stofjes komen vrij vanuit de pijnappelklier. 

Lipstick en wasbord

Onlangs heb ik die stofjes even laten stimuleren bij een voor mij zeer inspirerende vrouw. 
Mabel heet ze, Mabel van den Dungen. Inspirator, Boedhhist, schrijfster,Inner Health Expert, trainer,levensgenieter, coach, heldervoelend en volgens mij ook een beetje heks. Ik dacht zelfs even een bezem te zien staan in haar work out ruimte…
Ze is eenenvijftig jaar oud, draagt lipstick en heeft een wasbordje. Nee, niet zo’n ouderwets ding voor de was uit grootmoeders tijd; ze heeft er zelf eentje , van vlees en bloed. Haar levensmotto is; Walk Your Talk en dat is precies hetgeen wat mij zo inspireert.
Orgasme en inwijding

Sinds kort geeft ze derde oog inwijdingen in haar centrum in Badhoevedorp. 
Ze noemt het een mindblowing ervaring die zich het best laat omschrijven als een duizelingwekkend geestelijk orgasme van geluk en kleur met grote fysiologische heilzame gevolgen. Bij het woord orgasme had ze me al.
Een uitstekende gelegenheid dus om eindelijk eens kennis te maken met deze bijzondere vrouw die spiritualiteit, seksualiteit, sportiviteit en no nonsens met elkaar weet te combineren op een uiterst originele en zeer overtuigende manier. Haar manier.

Mabel’s place
Mijn lief en ik zijn afgereisd naar Mabel’s place voor een duo inwijding. We nemen plaats in de roze love seat in de wachtruimte. Mabel houdt van roze. Zelfs haar bulldogje heet Pink. Een fake fur panterjasje hangt aan de kapstok; Mabel is in da house.

Met een brede glimlach verwelkomt ze ons in haar domein en we voelen ons meteen thuis. Na een kort en fijn gesprek, waarbij zij aan een half woord van ons genoeg heeft, leidt ze ons naar een intieme ruimte.
We mogen ons laten zakken in de zachte roze kussens en het lijkt net op een inwijdingsnestje. Mabel neemt gezellig tussen ons in plaats. Het voelt knus en vertrouwd. 

Poort naar de Ziel

De activatie zorgt voor een goed werkende pijnappelklier. Vervolgens verbetert hierdoor het slaapritme, het geestelijk welzijn, je ervaart meer geluk en stabiliteit en bewerkstelligt een optimaal werkend immuunsysteem.
Net als de oude Egyptenaren noemt ook Mabel het de Poort naar de Ziel. En ze zegt dat je tijdens de inwijding bewust toegang krijgt tot de geheime plek in jezelf waar je eigen geluk, gezondheid en spirituele welzijn zetelt. Daar wil ik naar toe!

Stoned
De inwijding die volgt zal ik niet nader in detail beschrijven.Dat kan ook niet want dit is iets wat je zelf dient te ervaren. Dat ik wederom zeer onder de indruk ben van de kracht van adem staat vast en mijn pijnappelklier draait op volle toeren.
Het smaakt naar meer maar Mabel weet mijn enthousiasme binnen de perken te houden en we krijgen keurig huiswerk mee waarvan ik beloof het braaf op te volgen.

We voelen ons lichter en weten dan al dat dit een bezigheid wordt die we zullen integreren in ons dagelijks leven.Net als de verbonden ademhaling. Net als meditatie.Net als eten en drinken. 
Nog stoned van de geluksstofjes die door mijn lijf razen, sluit ik haar in mijn armen en vertel ik dat ik al zolang heb uitgekeken naar onze ontmoeting. 

Bekrachtiging
De kracht van adem heeft mij naar haar geleid en ik voel mij dankbaar voor deze aanvulling in mijn leven. Het bekrachtigd en activeert; zowel mijn mentale en fysieke gesteldheid als mijn intuïtieve vermogens. 
Liefde en Badhoevedorp

Het boek dat ze mij kado doet, Mabels Masterclass in Wonderen, bezegeld ze met een liefdevolle boodschap, recht uit haar hart. En ik voel mij bevoorrecht dat we dezelfde boodschap uitdragen; Liefde. Dus hoe je Mabel ook wil noemen, hoe je haar ook wil zien; het gaat niet om de boodschapper, het gaat om de boodschap.  
Ze mag dan door die roze bril kijken en op een roze wolk vertoeven;deze Amsterdamse dame staat met beide benen op de grond. Ze weet waar ze vandaan komt en waar ze heen wil.
Mocht jij het nou niet weten;maak dan ff ’n ritje naar Badhoevedorp en doe haar de hartelijke groeten van mij!